R-Evolució

r-evolucioR-Evolució, amb aquest títol volem condensar la idea que impulsa l’Agència Co.

 

Per una banda, hi ha l’Evolució natural d’uns professionals del món de la creativitat i la comunicació. Una Evolució lògica, donat el sector en que ens movem i el temps trepidant que ens ha tocat viure. L’Evolució és part necessària de la nostra professió. Penseu si no, en quins eren els mecanismes de la comunicació fa vint anys i quins són ara. Res a veure. Els que treballem en comunicació assistim des d’una posició de privilegi als canvis i novetats constants que genera la gran maquinària global. Es succeeixen naixements, creixements i defuncions de tendències, canals de comunicació, xarxes socials, gurus, tecnologies… Vist des de fora, pot semblar caòtic i estressant, però, en realitat, en tot això hi ha un patró molt clar:

Cada vegada podem fer millors campanyes; més a mida i més medibles. La publicitat ja no és patrimoni de megaempreses amb megapressupostos, ni per part de les agències, ni per part dels anunciants. Ara, tots podem competir amb igualtat de condicions. Amb estratègies i campanyes ben segmentades i una bona creativitat podem obtenir i medir uns èxits, abans reservats només per uns quants. Fins aquí, hi hem arribat totes les agències i professionals que estimem aquest ofici i el vivim amb passió. Fins aquí ens ha portat l’Evolució.

 

Però, el motiu d’aquest post no és presentar-vos una agència més.

La diferència, que representem amb la R-, i que converteix Evolució en R-Evolució, és molt més significativa. Com dèiem, el món ha canviat i un dels canvis paradigmàtics és que internet i la xarxa mòbil han posat el poder en les nostres mans. Hem passat de ser receptors passius a ser emissors actius de missatges i, fins i tot, creadors de contingut. Aquest canvi és radical i fa trontollar les velles estructures!

Ara tots podem comunicar. Tots podem ser creatius. De fet, estem redescobrint que la creativitat és part inherent de tot ésser humà. Tots podem assumir un paper actiu i implicat en comunicació. I davant d’això, quin és el paper que toca als que, fins ara, capitalitzàvem la generació de missatges: periodistes, publicitaris, polítics… Creiem que aquest avenç ens situa en una posició immillorable per ajudar a canalitzar tota aquesta energia creativa. Si la creativitat és patrimoni de la humanitat, les opcions es multipliquen i la capacitat de generar idees creix exponencialment.

Treballant col·laborativament aconseguim més coses:

Per una banda, l’equip de persones que col·laboren en un projecte creatiu s’impliquen emocionalment en la seva resolució. En segon lloc, es crea un clima de confiança entre els equips que facilita molt la feina posterior i, amb la dinàmica adequada, l’equip col·laboratiu és més brillant i eficient en la generació d’idees. Així doncs, veiem que col·laborant guanyem implicació, confiança i eficiència. A l’Agència Co combinem l’expertesa en creativitat i design thinking amb tècniques d’innovació oberta per REvolucionar les teves idees, les teves campanyes i tots els processos estratègics que impliquin pensament creatiu. Per nosaltres, la creativitat és estratègica. La clau és entendre que, si ens interconnectem i treballem creativament i col·laborativament, podem ser molt millors. Dit així, pot semblar obvi, però tenim una tendència cultural a l’individualisme i a dependre dels “que manen” que, en el nou paradigma, és una llosa que dificulta que les millors idees puguin fer-se sentir. Per això, és necessari que aquests equips innovadors treballin pautats i guiats per consultors amb experiència, que dominin les tècniques de la creativitat i que sàpiguen canalitzar tot el seu potencial. Per nosaltres, la mentalitat oberta que fa possible la creativitat col·laborativa és clau en la solució de molts dels problemes estratègics de les organitzacions d’avui.

 

A l’Agència Co. La creativitat és l’estrategia.