Objectiu
Elaborar conjuntament amb l’equip de la La Fundació GAEM el briefing pel nou pla de comunicació per 2020-21.
Taller de Co-creació:
Hem treballat el model de projecte de la fundació, des de la seva proposta clau basada en l’acceleradora d’investigació per l’Esclerosi Múltiple. He repassat totes les activitats i els recursos que els permeten construir la seva rica proposta de valor i hem identificat els seus públics, així com les relacions i canals per arribar-hi. Sense deixar-nos els partners que fan possible la seva activitat.
Resultats
El taller ens ha ajudat a identificar els aspectes més rellevants i a prioritzar les accions que formen part del pla de comunicació, en funció dels objectius de creixement que es marca la fundació.
Objectiu
Conjuntament amb la Diputació de Barcelona, cercàvem que els agents públics i privats de la destinació estiguessin aliniats amb els valors de la nova marca.
Taller de Co-creació:
Amb workshop de co-creació hem treballat en la proposta de valor de la destinació per obtenir el pocionament de la marca i els trets principals que la seva representació gràfica ha de contenir. Hem construït aquest pocionament a partir dels nous valors de la destinació, basats en la qualitat, la responsabilitat i la sostenibilitat. Rupit es troba en un procés d’evolució. Vol fugir de la massificació i els vol posicionar com una destinació sostenible.
Resultats
El taller ha donat com a resultat el nou posicionament de la destinació: “poble
amb encant, autèntic i tradicional on podré gaudir d’una experiència de qualitat i sostenible:
una gastronomia amb productes de la terra, un patrimoni cultural i natural únic i ben
gestionat i un gran nombre d’activitats variades”
Objectiu
Treballar amb els agents públics i privats en el pla de turisme de la destinació Sant Fruitóis de Bages.
Tallers de Co-creació:
En diverses sessions, hem treballat amb un equip composat per les principals activitats turístiques que ja estan operant al minicipi. Amb ells hem fet diversos tallers que ens han portat a identificar els motors de transformació per convertir Sant Fruitós en una destinació turística. A partir de cada motor de transformació hem treballat en les idees que, un cop recopilades i segmentades, ens han portat a descriure els 8 escenaris del Pla de Turisme.
Resultats
Amb els 8 escenaris, el municipi té un pla d’accions a desenvolupar si vol avançar en el desenvolupament d’una destinació ben estructurada.
Web: gohappycard.com
Objectiu
Em treballat amb l’equip de marketing de Miss-Vivien en un retrat robot de la compradora dels productes de la marca.
Treball de co-creació en el taller Persona:
Per iniciar la campanya de comunicació de la marca, abans hem d’identificar clarament el perfil de la compradora dels seus productes. Com que una de les diferenciacions que aporta la marca és que operar en el canal de distribució de cosmètica, un canal molt més obert que els habituals en productes relacionats amb el sexe, el ventall de possibilitats del target també s’obre molt més. Un dels objectius de la campanya serà normalitzar l’ús d’aquest tipus de productes, tant pel plaer i el gaudi del sexe com pels aspectes més relacionats amb la salut i el benestar, tan físic com emocional.
Resultats
Obtenim un perfil en el qual enfocarem la comunicació de la marca.
Web: gohappycard.com
Objectiu
Comptar amb una base sòlida per treballar el disseny d’una nova assistència en viatge, des de zero, i la posterior estratègia de llançament per tal d’assolir l’èxit.
Taller de Co-creació:
A través d’un workshop creatiu i del treball amb el Business Model Canvas vàrem poder establir, de manera consensuada amb el client, dos factors claus per dissenyar la marca i la posterior estratègia de comunicació: la proposta de valor (Quins beneficis aportem?) i els segments del clients als quals es dirigeix l’assistència. En aquest procés es van establir, també, els missatges prioritaris a comunicar, els canals i la zona geogràfica a la qual havíem d’arribar amb la comunicació. Tota aquesta informació ens aporta una valuosa informació per treballar amb més seguretat coneixent els punts forts i febles del producte.
Resultats
Ha estat una gran experiència que ens ha de servit perquè el client se senti més segur amb el to de la marca, el disseny i l’estratègia ja que els valors han estat consensuats des de l’inici per totes les parts implicades en la creació i comunicació de marca.
Web: gohappycard.com
Objectiu
És fer del Bages, a mig termini, una destinació turística ben articulada per crear activitat econòmica a la zona des de la innovació col·laborativa.
Taller de Co-creació:
Per aconseguir els objectius descrits, s’ha implementat un procés d’innovació CoExperience a nivell territorial. Des de l’Agència Co s’ha dissenyat tot el procés i s’han dinamitzat els diferents workshops i esdeveniments que conformen aquest pla estratègic: La Nit del Turisme, la Jornada de Construcció del Mapa d’Actius Turístics del Bages, la Jornada de Dinamització de Projectes Turístics del Bages, el perfil de Facebook Camins del Bages o la presentació de la destinació en dues edicions de l’ExpoBages. A més tenim obertes tres taules de treball col·laboratiu: La Taula Oberta, La Taula d’expert i la Taula de destinacions. I el projecte continua…
Resultats
Estem creant un projecte inclusiu i sinèrgic amb noves iniciatives que sumaran contingut per articular una oferta turística potent. Ho fem des de la innovació, per construir i viralitzar una co-Marca amb valors del segle XXI. sostenible, connectada, interactiva i experiencial.
Web: bagesimpuls.org
Objectiu
Que l’Agrupació Barça Jugadors sigui una organització excel·lent, sinèrgica i 100% complementària amb el FC Barcelona.
Taller de Co-creació
Es va proposar un repte a l’Agrupació Barça Jugadors: repensar-se en clau estratègica. En el procés vam descobrir a un equip molt implicat i creatiu. A partir del workshop creatiu vàrem ser capaços de diagnosticar les febleses i les amenaces, així com les fortaleses i les oportunitats de l’Agrupació, determinant un model per extreure el màxim valor de la seva activitat i un full de ruta que marcarà els seus escenaris estratègics de futur.
Resultats
Ha estat una gran experiència que ha servit per estrènyer llaços entre els cracks del Barça i enfortir, encara més, aquest gran projecte. Ara estem en fase d’implementació
Objectiu
Reconfigurar un projecte de restauració i d’hoteleria familiar per modernitzar-lo i adaptar-lo als nous temps.
Taller de Co-creació
A través del workshop creatiu hem vist què passa al món en el seu sector de la restauració i la hoteleria, per retornar al centre de les seves fortaleses. Hem posat en valor el seu negoci, optimitzant els recursos i creant un discurs que els fa sentir còmodes i els motiva seguir endavant, renovant la passió. El model de valor, passa per redescobrir els propis actius, arrelant la seva proposta en la terra que els envolta, des de la proximitat, la família i el menjar saludable.
Resultats
En la fase d’implementació hem passat de l’oferta impersonal de l’Hostal del Camp a una proposta amb identitat pròpia, amb noms i cognoms: Mas de la Sala.
Web: masdelasala.com
Objectiu
Articular el pla de màrqueting i el calendari de comunicació de la marca. Treballar conjuntament amb gerència per establir nous camins i objectius a assolir.
Taller de Co-creació
Per moltes empreses familiars i organitzacions el workshop creatiu esdevé una eina molt potent i operativa a l’hora d’establir objectius anuals, un nou pla de màrqueting o un nou calendari d’accions i de comunicació. A través de una o dues sessions s’avança de manera efectiva i segura en aquesta direcció. En aquests casos, l’Agència Co esdevé un partner que pot treballar creativament des de l’estratègia fins a les diferents peces de comunicació amb la comoditat que això suposa per a l’empresa.
Resultats
Com a resultat de les jornades de co-creació es van concretar el pla de màrqueting i de comunicació 2016 de Forn de Cabrianes.
Web: forndecabrianes.com
Objectiu
Capturar noves oportunitats de negoci, establir nous públics i canals de comunicació amb ells.
Taller de Co-creació
La ritme frenètic del dia a dia i la mancança de temps i estructura, fa que moltes empreses no es replantegin maneres de fer i de comunicar repetides al llarg del temps. Amb Hotel Bruc vàrem fer un break en forma de Taller d’innovació per repensar quins eren els objectius, públics, canals i proposta del seu model de negoci, fonaments bàsics per assolir un creixement més ambiciós. En les jornades van participar persones de diferents àrees de l’empresa. D’aquesta manera, l’equip surt més cohesionat i motivat i la proposta de valor es més sòlida i consensuada.
Resultats
Com a conseqüència d’aquest workshop d’innovació hem generat un nou branding i tres fulletons dirigits a diferents públics: bodes, empresa i famílies.
Web: hotel-bruc.es
Objectiu
Crear un producte col·laboratiu que aglutini les principals destinacions turístiques de la comarca.
Taller de Co-creació
Món Sant Benet, Montserrat, el Parador de Cardona i la Sèquia (Mas de la Sala) proposen una capsa d’experiències de dos dies, amb un munt d’activitats de lleure per completar l’estada. Viu el Bages s’emmarca en el projecte d’innovació que BagesImpuls! i l’Agència Co estan promovent al territori. I l’exercici col·laboratiu no només és entre ells, si no que han tingut la capacitat de mobilitzar i incloure en l’oferta fins a una vintena d’activitats paral·leles.
Resultats
Creació col·laborativa d’un producte molt interessant pel públic català que vulgui descobrir els secrets d’un territori encara verge a nivell turístic.
Objectiu
Obtenir les fotos que millor representin els beneficis de dues de les últimes col·leccions de Kibuc de menjadors i infantil.
Taller de Co-creació
Els taller de co-creació són aplicables a un gran nombre de necessitats i projectes. En aquest cas, es va reunir un equip format per dissenyadors de producte, estilistes, departament de màrqueting i de comunicació i agència per tal d’establir un briefing de fotos que comuniqui amb eficàcia els valors i beneficis de dues de les col·leccions de Kibuc. Es va aplicar la tècnica 3-6-5 (tres idees, sis persones, cinc minuts). Aquestes fotos es van aplicar, posteriorment al catàleg anual de Kibuc.
Resultats
Dos catàlegs que transmeten, a través de les seves fotografies, la personalitat i funcionalitat de les col·leccions Kibuc.
Web: kibuc.com
Objectiu:
establir conjuntament amb la xarxa de distribuidors un calendari comercial per tal de generar un pla d’accions anual.
Taller de Co-creació:
Dstil és un grup de botigues multimarca de moda i de complements. Aquest client tenia la necessitat de que tots els distribuidors anessin alineats a l’hora de realitzar les diferents comunicacions. El taller de co-creació els hi va servit per establir el calendari comercial identificant aquells moments de l’any susceptibles de generar comunicacions promocionals. L’equip va sortir reforçat i motivat i amb un pla d’acció consensuat.
Resultats:
les jornades van aconseguir que l’equip estigués més motivat i millor coordinat, remant tots en la mateixa direcció.
Web: dstil.com
Objectiu:
crear un nou web més comercial que expliqui els valors de la marca, diferenciant-la de la competència i potenciant els seus punts forts. Articular un nou pla comercial i el calendari d’accions de comunicació.
Taller de Co-creació:
Cots i Claret ens va encarregar la creació del seu nou web. Aquest punt de partida ens va servir per plantejar-nos, conjuntament amb el client, quins eren els principals punts forts de la marca i els missatges més rellevants a comunicar i destacar. De la jornada de co-creació també va sortir el nou pla comercial que permetrà a Cots i Claret tenir una comunicació més continuada i fluida amb els seus públics.
Resultats:
la jornada de co-creació ens ha servit per crear el nou disseny web de Cots i Claret. Molt aviat posarem en marxa les primeres accions del pla de comunicació.
Web: cotsiclaret.com